Ghana

Ghana is niet alleen ‘The Cultural Heart of Africa’, maar ook het land met vele tradities die komen door de geschiedenis van het land. De cultuur wordt behouden door de etnische groeperingen. In veel gebieden wordt nog geleefd zoals de mensen eeuwen lang geleefd hebben. Met de gehele familie wonen ze in de typerende lemen hutten.

Ghana heet officieel Republiek Ghana. De hoofdstad heet Accra en is een snel groeiende miljoenenstad aan de zuidkust. Ghana ligt aan de westkust van Afrika en grenst aan de landen Ivoorkust (west), Burkina Faso (noord) en Togo (oost). Zuidelijk grenst het aan de Golf van Guinee. Ghana is bijna zes keer zo groot als Nederland.

Ghana is een veelzijdig land met landschappen waar je schilderijen van kan maken. Het biedt een interessante en prachtige combinatie van historische plaatsen, heerlijke stranden, fascinerende culturen van de verschillende etnische groeperingen, ontspannen vissersdorpen en een grote variatie aan landschappen; van savanne-achtig landschap in het noorden tot regenwouden en zandstranden in het zuiden. Er zijn verschillende nationale parken te vinden door het gehele land.

To Know

Ben jij klaar voor jouw avontuur?