Nepal

Nepal is een land in Azië en grenst in het zuiden aan het land India en in het noorden aan Tibet. Het is ongeveer vier keer zo groot dan Nederland. Het landschap van Nepal bestaat grotendeels uit berglandschappen waarvan The Mount Everest, met zijn besneeuwde bergtoppen, de bekendste is. Acht van de tien hoogste bergen van de wereld liggen in Nepal. Het landschap bestaat verder uit schitterende rijstterrassen, vlaktes bestaande uit gras, bergmeren en jungle. Door de verschillende hoogtes boven zeeniveau, waar Nepal mee te maken heeft, is er een diversiteit aan landschappen ontstaan. De hoofdstad van Nepal heet Kathmandu.

Kathmandu vallei, Lumbini, Chitwan National Park en Sagarmatha National Park hebben allen een vermelding gekregen op de UNESCO World Heritage List, waarbij het laatste park onderdeel is van het Himalaya gebergte. Er komen meerdere unieke en indrukwekkende wilde dieren voor, waaronder de neushoorn, de olifant, de sneeuwluipaard en de Bengaalse tijger. Nepal kent een bijzondere cultuur en staat bekend om de vele tempels, paleizen en pelgrimsplaatsen.

De diverse landschappen, de ontzettend vriendelijke bevolking, de rijkheid aan cultuur en vermenging van het Hindoeïsme en Boeddhisme maken van Nepal een fascinerende bestemming.

To Know

Ben jij klaar voor jouw avontuur?