Zuid-Afrika

In het zuidelijkste punt van Afrika bevind zich Zuid-Afrika, het land van Nelson Mandela. In het noorden grenzend aan de landen Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique en in het oosten is Lesotho geheel omringd door Zuid-Afrika. Zuidelijk vindt je de Atlantische en de Indische oceaan. De hoofdstad heet Kaapstad en is bekend om de vele (sportieve) activiteiten en het uitzicht door de ligging aan de kust. Andere populaire steden zijn Johannesburg, Bloemfontein en Durban.

Het landschap is ongelooflijk divers. Van de imposante kustlijn, tot de uitgestrekte wijngaarden, de hoge bergen, watervallen, grote meren en stukken wildernis. Het land heeft vele Nationale parken waar je de Big Five en vele andere dieren kunt spotten. Het Krugerpark is de beroemdste. Zuid-Afrika heeft met meerdere bezienswaardigheden een plek bemachtigd op de UNESCO World Heritage List.

Als enige land op het continent Afrika onderscheidt Zuid-Afrika zich met de wijnbouw. Door de temperatuur, hellingen op het zuiden gericht en de Benguelastroom is het de ideale plek om druiven te verbouwen. Het land heeft zich gespecialiseerd in de Pinotage: een kruising tussen de blauwe druiven Pinot Noir en Cinsault en Chenin Blanc.

To Know

Ben jij klaar voor jouw avontuur?